Barion Pixel Adatvédelem és ÁSZF - Offtours Budapest

Tartalomjegyzék:

Adatvédelmi Tájékoztató
ÁSZF (Általános Szerződéi Feltételek)
Süti-kezelési Szabályzat

Adatvédelmi Tájékoztató

Az offtoursbudapest.com weboldalt az Offtours Kft. üzemelteti. Kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy adatkezelésünk során a hatályos adatvédelmi jogszabályoknak megfelelően járjunk el. Kérünk, hogy figyelmesen olvasd el ezt a Tájékoztatót annak érdekében, hogy megismerd hogyan kezeljük a személyes adataid és megtudd, milyen jogok illetnek meg ezzel kapcsolatban. 

Az adatkezelő

Offtours Korlátolt Felelősségű Társaság (1137 Budapest, Pozsonyi út 23. V/2.; Cg. 01-09-353101, Adószám: 27306402-2-41)

Adatvédelmi kérdésekben kereshető: Kövécs Luca ügyvezető / ;

A kezelt adatok köre

A honlap megtekintése során a technikai működés miatt automatikusan rögzítésre kerül a felhasználó látogatásának kezdő és befejező időpontja, illetve egyes esetekben – a felhasználó számítógépének beállításától függően – a böngésző, az operációs rendszer adatai és a felhasználó IP címe, illetve annak az oldalnak a neve, ahonnan a felhasználó érkezett. Ezen adatokból a rendszer automatikusan statisztikai adatokat generál. Az üzemeltető ezen adatokat nem kapcsolja össze más személyes adatokkal, kizárólag a statisztikák elkészítésére használja. A honlap a látogatók számítógépére cookie-t küld.

A honlapon önkéntes hozzájárulás alapján megadott e-mail címeket és neveket kezeljük, valamint ehhez kötődően azt, hogy az adott felhasználó milyen túrán vett már részt korábban. 

Az adatkezelés célja

A látogatás időpontja, az IP cím, valamint a böngésző és operációs rendszer adatainak felvétele és tárolása a rendszer működésének sajátossága, kezelésük technikailag elengedhetetlen, kizárólag statisztikai célokból történik.

Túrán való részvételhez történő ajánlatkérés/érdeklődés esetén név, e-mail cím, mint személyes adat megadása szükséges/történik a megadott címre küldött e-mailben, emellett személyes adatnak nem minősülő további információkat kérhetünk be (résztvevők száma, tervezett időpont, egyéb kérdések és igények).

Hírlevél szolgáltatás igénybe vétele esetén szintén név és e-mail cím megadása szükséges.

Honlapunkon lehetőség van vélemény írására is, amihez név és e-mail cím megadása szükséges. A véleményezők e-mail címe nem jelenik meg, csupán az általuk megadott név.

Adataik megadásával a felhasználók hozzájárulnak, hogy cégünk a személyes adataikat kezelje. A honlap használatához megadott adatok kezelése a felhasználó önkéntes hozzájárulásával, a jelen tájékoztatás ismeretében történik.

Az adatkezelés időtartama

A session ID-k a böngésző bezárásakor automatikusan törlődnek. A felhasználó a saját cookie-ját bármikor törölheti.

Az ajánlatkérők adatait – amennyiben az ajánlat alapján szerződéskötésre nem kerül sor – haladéktalanul töröljük. A szolgáltatást igénybe vevők adatait az általános elévülési idő leteltéig, azaz 5 évig őrizzük. A hírlevél szolgáltatás igénybevételéhez megadott adatokat a szolgáltatásról való leiratkozásig őrizzük meg. A véleményeket mindaddig megőrizzük, amíg annak törlését nem kéri az érintett.

Az adatokhoz hozzáférők köre, adatfeldolgozók

A felhasználók által megadott személyes adatokhoz, valamint a technikai működés miatt automatikusan megismert adatokhoz (a véleményt írók által megadott név kivételével) a társaság ügyvezetője, illetve a vezetőség által külön erre felhatalmazott belső munkatársak jogosultak megismerni. Adatkezelő az adatokat (a véleményt írók által megadott név kivételével) nem teszi közzé, harmadik személyek számára kizárólag rendelkezésre álló jogalap esetén adja ki.

Az informatikai rendszer üzemeltetése, a megrendelések teljesítése, az elszámolás rendezése körében Adatkezelő adatfeldolgozót (pl. rendszerüzemeltető, könyvelő) vehet igénybe. Adatkezelő az ilyen külső szereplők adatkezelési gyakorlatáért nem felelős. Adatfeldolgozást végző harmadik személy az Adatkezelő könyvelését végző cég (Next Generation Consulting Kft), Adatkezelő online számlázását kezelő Billingo üzemeltetője (Billingo Technologies Zrt.), Adatkezelő informatikai fejlesztője (Plexipi Kft.), Adatkezelő hírlevélküldő rendszerének üzemeltetője (SalesAutoPilot Kft.), Adatkezelő számlavezető bankja (Magnet Bank), Adatkezelő tárhely szolgáltatója (ATW Internet Kft.).

A felhasználók jogai

Az érintett az Adatkezelőnél az alábbiakat kérheti:

a) tájékoztatást személyes adatai kezeléséről,

b) személyes adatai helyesbítését,

c) személyes adatainak – a kötelező adatkezelés kivételével történő – törlését.

Az érintett kérelmére az Adatkezelő tájékoztatást ad az érintett általa kezelt, illetve az általa vagy rendelkezése szerint megbízott adatfeldolgozó által feldolgozott adatairól, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, az adatvédelmi incidens körülményeiről, hatásairól és az elhárítására megtett intézkedésekről, továbbá – az érintett személyes adatainak továbbítása esetén – az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről.

Adatbiztonság

Törekszünk az adatok biztonságos kezelését megvalósítani, ezért megtesszük mindazokat a technikai és szervezési intézkedéseket amelyek az adatvédelmi szabályok érvényre juttatásához szükségesek. Ennek érdekében csak jogtiszta szoftvereket használunk, rendszeresen frissítjük azokat, informatikusként hozzáértő szakembert alkalmazunk. 

Jogorvoslat

Jogsértés esetén jogorvoslatért a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (NAIH) lehet fordulni (; http://naih.hu ; 1530 Budapest, Pf.: 5.; +36 1 391 1400)

Kikötés

Adatkezelő fenntartja a jogot, hogy jelen Tájékoztatót és az annak alapjául szolgáló Adatvédelmi Szabályzatot a hatályos jogszabályokkal összhangban egyoldalúan módosítsa.

ÁSZF

Az offtoursbudapest.com weboldal böngészésével és használatával kijelented, hogy elolvastad és elfogadtad a szolgáltatás használatára vonatkozó szerződési feltételeket, adatkezelési tájékoztatót, és annak minden pontjával egyetértesz.

Az alábbi szerződés a túrákra való jelentkezés véglegesítésével, azaz a részvételi díj fizetésekor jön létre a weboldalt üzemeltető Offtours Kft. (Eladó) valamint a jelentkezést végző látogató (Vevő) között.

Üzemeltetői adatok:
Cégnév: Offtours Korlátolt Felelősségű Társaság
Székhely: 1137 Budapest, Pozsonyi út 23.
Adószám: 27306402-2-41
Szerződés nyelve: magyar
Elérhetőség:
Telefon: +36 30 261 89 77

A foglalással Vevő kijelenti, hogy 18. életévét betöltötte, továbbá hogy mindenre kiterjedően ismeri és elfogadja az internetes vásárlás korlátait az ÁSZF-et megismerte és elfogadja.

Szolgáltatás leírása

A weboldalon kulturális városnéző túrákra lehet jelentkezni. A programok Dunaújvárosban, Martonvásáron és Válon kerülnek megrendezésre, a honlapon feltüntetett időpontokban. A programokon előzetes online regisztrációt követően vehetnek részt az érdeklődők.

A programok csak minimális létszám (12 fő) mellett garantáltak, más körülményhez nem kötöttek. A szolgáltatás meghiúsulásának esetét az Egyéb rendelkezések alatt tárgyaljuk.

A feltüntetett árak bruttó árak.

Regisztráció

A regisztráció a honlapon keresztül a “DAILY” menüpont alatt történik. A regisztrációt és a regisztrációs díj befizetését követően a Vevő egy visszaigazoló e-mailt és az általa megadott adatokra kiállított számlát kap – az általa megadott e-mail címre. Az e-mail tartalmazza a regisztráció során megadott adatokat, a program időpontját, valamint a legfontosabb tudnivalókat. Regisztrációja a visszaigazoló e-maillel válik véglegessé.

A regisztráció menete a honlapon:

Kattints a DAILY menüpontra és válaszd ki a neked tetsző programot. A FOGLALOK gomb megnyomásakor legfelül megjelennek a legfontosabb tudnivalók a túrákkal kapcsolatban, szemelvények az ÁSZF-ből majd alatta az időpontok/túrák. 

A megjelenő időpontok közül válaszd ki a megfelelő dátumot!

Add meg a túrán résztvevők létszámát, amennyi főnek a túráját fedezed/fizeted. Itt maximum annyi főt tudsz választani, ahány hely még van a túrára.

Az űrlap további mezőiben add meg személyes és számlázási adataidat, a regisztráció megerősítéséhez kattints a Jelentkezés elküldése gombra, majd a Barion rendszerén keresztül tudod elvégezni a bankkártyás fizetést. Az online bankkártyás fizetések a Barion rendszerén keresztül valósulnak meg. A bankkártya adatok a kereskedőhöz nem jutnak el. A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt. a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013.

Amennyiben a regisztrációt és fizetést követően 24 órán belül nem érkezik meg a visszaigazoló e-mail és számla az általad megadott e-mail címre, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot az e-mail címen.

Részvételi díj, fizetési feltételek

A programok különböző díjszabásúak, melyeket minden esetben megtaláltok a program leírásában, valamint a FOGLALOK gombra kattintva. Az árak bruttó árak.

Sztálinváros/Dunaújváros:  12.000 Ft / fő; Martonvásár+Vál: 12.000 Ft / fő

A kuponkóddal rendelkező, illetve bármilyen más módon előzetesen megváltott jeggyel (viszonteladóknál vásárolt jegyek, stb.) a jogosultak díjfizetés nélkül vehetnek részt az adott programon.

Fizetés csak online felületünkön keresztül, bankkártyával lehetséges.

Kuponkódok

A jelentkezést követően a program megkezdése előtt legkésőbb 72 órával Vevőnek joga van elállni a programon való részvételtől, amit a visszaigazoló levélben küldött LEMONDOM a túrát linken keresztül tehet meg. Lemondás esetén kuponkódot küldünk, ami a befizetett részvételi díj a befizetéstől számított egy éven belül egyszer ugyanazon városi túra egy másik időpontjára beváltható.

Eladó a program megkezdése előtt 48 órával elállhat a program megvalósításától, ha nincs meg a minimális 12 fős létszám. Ebben az esetben Vevők automatikusan, a lemondással együtt kuponkódot kapnak, amit ugyanazon városi túra egy másik időpontjára beválthatnak, befizetéstől számított egy éven belül. 

Eladó garantálja új túraidőpontok kiírását legkésőbb 3 hónapon belül.

Részvételi feltételek

A programokon mindenki a saját felelősségére vehet részt. 14 éven aluli gyermekek a programokon kizárólag szülői felügyelettel vehetnek részt.

A programokon a minimum létszám fixen 12 fő, és a maximum pedig változó lehet, de jellemzően 18 fő.

A programokon való részvétel szigorúan tilos alkohol vagy más tudatmódosító szer hatása alatti állapotban.

A programokat – a helyszínek adottságaira való tekintettel – nem ajánljuk mozgáskorlátozottaknak, időseknek, valamint azoknak akiknek bármilyen súlyos betegségben szenvednek (pl.: szív- vagy érrendszeri betegségek). Kérjük, hogy ilyen esetben a konkrét programról érdeklődjetek a megadott elérhetőségek valamelyikén.

A programok során esetlegesen előforduló sérülésekért, balesetekért Eladó nem vállal felelősséget.

A programokra való jelentkezés – bármilyen formában is történik – a részvételi feltételek elfogadását is jelenti egyben.

A programon való részvétel során a járványügyi szabályokat betartva:

a szájmaszk használata a buszban és zárt helyen kötelező,

kézfertőtlenítés saját felszereléssel a buszra szállás előtt kötelező

csak egészséges résztvevők számára lehetséges.

Elállás joga

A jelentkezést követően a program megkezdése előtt legkésőbb 72 órával Vevőnek joga van elállni a programon való részvételtől, amit a visszaigazoló levélben küldött LEMONDOM a túrát linken keresztül tehet meg. Lemondás esetén kuponkódot küldünk, a befizetett részvételi díj a befizetéstől számított egy éven belül egyszer ugyanazon városi túra egy másik időpontjára beváltható.

A részvételi díj megfizetésével Vevő véglegesíti részvételi szándékát, így Eladó sem köteles a részvételi díj visszafizetésre. 

Eladó a program megkezdése előtt 48 órával elállhat a program megvalósításától, ha nincs meg a minimális 12 fős létszám. Ebben az esetben Vevők automatikusan, a lemondással együtt kuponkódot kapnak e-mailben, amit ugyanazon városi túra egy másik időpontjára beválthatnak, befizetéstől számított egy éven belül. 

Adatkezelés

A regisztráció során megadott személyes adatokat Eladó harmadik félnek semmilyen körülmények között nem adja ki, valamint a megadott adatokat – külön engedély nélkül – más célra nem használja fel.

A honlapon található írásbeli és képi tartalmak Eladó kizárólagos tulajdonát képezik így azok bármilyen felhasználása, másolása, sokszorosítása jogi következményeket vonhat maga után.

Egyéb rendelkezések

A programok során történő esetleges lopásokért, elveszett, megrongálódott tárgyakért, valamint személyi sérülésekért, balesetekért Eladó nem vállal felelősséget.

Eladó nem felel a túrák során meglátogatott helyszíneken elfogyasztott italok, ételek, élelmiszerek minőségéért, az azok által okozott semmilyen kárért, ezekért kizárólag az adott étel, ital, élelmiszer szolgáltatást nyújtó harmadik személy felel. Eladó továbbá nem felel azért, hogy a programok során elfogyasztott élelmiszerek milyen allergéneket és egyéb anyagokat, összetevőket tartalmaznak, a Eladó kifejezetten nem vállalja ezen élelmiszerek ellenőrzését sem allergén, sem más szempontból, felelősségét ezért teljesen kizárja.

A séták során – alkalmanként – Eladó vagy megbízottja fényképeket, videofelvételeket készíthet, melyek későbbiekben saját céljára felhasználhat. A felvételeken szereplő személyek a sétára való jelentkezésükkel elfogadják ezt, további hozzájárulásukat Eladó nem köteles kikérni.

Vis maior esetekben (betegség, árvíz, földrengés, egyéb természeti katasztrófák, stb.), amennyiben a szolgáltatás meghiúsul, az Eladót semmilyen felelősség nem terheli, további időpontokat hirdet meg, amelyekre Vevőknek újra szükséges jelentkezniük,, a lemondáskor kapott kuponkóddal.

A fentiekben meg nem határozott kérdésekben a Ptk. vonatkozó jogszabályai az irányadóak.

Budapest, 2020.09.01.

Offtours Kft. / képviselő: Kövécs Luca

Süti-kezelési Szabályzat

Az offtoursbudapest.com weboldalt üzemeltető Offtours Kft. (Offtours Korlátolt Felelősségű Társaság, 1137 Budapest, Pozsonyi út 23. V/2.; Cg. 01-09-353101, Adószám: 27306402-2-41, e-mail: , továbbiakban: Szolgáltató) az alábbiakban határozza meg a weboldalra vonatkozó Süti-kezelési Szabályzatát.

A Szolgáltató cookie-kat (magyarul sütiket) és hasonló technológiákat alkalmaz annak érdekében, hogy segítse a Felhasználók azonosítását, felismerését a weboldal Szolgáltatásainak használata során, lehetővé tegye a Szolgáltatónak, hogy megismerje a Felhasználók érdeklődési körét a Szolgáltatásokkal és a weboldallal kapcsolatban, javítsa a Felhasználói élményt, növelje a weboldal biztonságát, hatékonyságát és reklámokat tegyen közzé. A Felhasználó a cookiek-at a böngészője beállításaiban és egyéb eszközökkel tudja kontrollálni.

A weboldal meglátogatásakor és a Szolgáltatások igénybevétele során a Szolgáltató cookie-kat helyez el a Felhasználó böngészőjében és HTML-alapú e-mailekben a jelen Cookie-Kezelési Szabályzatnak megfelelően.

Általánosságban a cookie egy olyan apró fájl, amelyet betűk és számok alkotnak, és amelyet a Felhasználó eszközére küld a Szolgáltató a Szolgáltató szerveréről. A cookie fő célja az, hogy lehetővé tegye a Szolgáltató számára egyéniesített ajánlatok, reklámok Felhasználónak való elérhetővé tételét, amelyek személyre szabják a Felhasználói élményt a weboldal használata során és a Felhasználó személyes szükségleteit fejezik ki.

A Szolgáltató által alkalmazott cookie-k célja:

a) Biztonság: a biztonság támogatása és lehetővé tétele, és a Szolgáltató segítése a jogsértő és az ÁSZF-be ütköző magatartások észlelésében.

b) Preferenciák, tulajdonságok és szolgáltatások: a cookiek képesek megmondani a Szolgáltatónak, hogy a Felhasználó melyik nyelvet preferálja, mik a Felhasználó kommunikációs preferenciái.

c) Hirdetés: a Szolgáltató cookiekat alkalmazhat arra, hogy megmutassák a Felhasználónak a releváns hirdetéseket a weboldalon és azon kívül is. Olyan cookie-k alkalmazása is előfordulhat, amelyek megmutatják, hogy vajon a Felhasználók, akik láttak egy reklámot a weboldalon, később meglátogatják-e a hirdető weboldalát. Hasonlóan, a Szolgáltató üzleti partnerei is használhatnak cookie-kat annak meghatározására, hogy vajon a Szolgáltató megjelenítette-e a weboldalon a hirdetésüket és az hogyan teljesített, és tájékoztatást küldhetnek a Szolgáltatónak arról, hogy hogyan viselkedik a Felhasználó a hirdetésekkel kapcsolatban. A Szolgáltató olyan partnerrel is együttműködhet, amely a Felhasználónak a weboldalon vagy azon kívül reklámot jelenít meg, miután a Felhasználó meglátogatta a partner honlapját.

d) Teljesítmény, analitika és kutatás: az ilyen cookiek segítenek a Szolgáltatónak annak megismerésében, hogy a különböző helyeken hogyan teljesít a weboldal. Olyan cookiekat is alkalmazhat a Szolgáltató, amelyek értékelik, javítják, kutatják a weboldalt, a termékeket, funkciókat, szolgáltatásokat, beleértve, amikor a Felhasználó belép a weboldalra más honlapokról, vagy eszközöket, mint például a Felhasználó számítógépe vagy mobileszköze.

A Szolgáltató által alkalmazott cookie-k típusai:

a) analitika, követő cookie-k;

b) munkamenet (session) cookie-k, amelyek csak addig működnek, amíg a munkamenet (általában az adott látogatás a weboldalon vagy egy böngésző munkamenet tart;

c) állandó cookie-k: segítenek a Felhasználót létező Felhasználóként felismerni, így könnyebb a személyes adatok megadásához kötött szolgáltatási igénybe vételére való visszatérés újabb adatmegadás nélkül. Miután a Felhasználó megadta személyes adatait, az állandó cookie a Felhasználó böngészőjében marad és a weboldal azt olvasni tudja, amikor a felhasználó visszatér a weboldalra.

Az Adobe Flash egy másik technológia, amely a cookiek-kal egyenértékű funkcionalitással rendelkezik. Az Adobe Flash a Felhasználó eszközén képes adatokat tárolni. Nem minden böngésző teszi azonban lehetővé az Adobe Flash cookie-k eltávolítását. A Felhasználó korlátozhatja vagy blokkolhatja az Adobe Flash cookie-kat az Adobe honlapján keresztül. Ha a Felhasználó korlátozza/blokkolja ezeket, előfordulhat, hogy a weboldal néhány funkciója nem lesz használható.

Harmadik személyek által alkalmazott cookie-k:

Megbízható partnerek segítik a Szolgáltatót hirdetések weboldalon és azon kívül történő megjelenítésében, és analitika szolgáltatók, mint a Google Analytics, Google AdSense, Google AdMob, Facebook, SalesAutoPilot is cookie-kat helyezhetnek el a Felhasználó eszközén.

Google Analitycs cookie-kat használ abból a célból, hogy segítse a honlap használatának elemzését. A Google AdSense és AdMob cookie-t helyez el és web beacont (web jelző) használ információgyűjtés céljából. A cookie által tárolt információkat (beleértve a Felhasználó IP-címét) a Google Inc. Egyesült Államok-beli szerverein tárolja. A Google Inc. átadhatja a gyűjtött információkat harmadik felek részére, amennyiben ezt törvény írja elő, vagy az adott harmadik felek a Google Inc. megbízásából feldolgozzák az információkat. A Google Inc. a Google AdSense és a Google Adwords remarketing keretében olyan, a látogatókat nyomon követő cookie-kat helyez el a Felhasználók készülékén, amelyek a látogatók online magatartását figyelik, és amelyek alapján a Google Inc. a felhasználói magatartáson, érdeklődési körön alapuló reklámot tesz számukra elérhetővé más weboldalakon. A nyomon követő cookie lehetővé teszi a Google Inc. számára a honlaplátogató azonosítását egyéb weboldalakon is.

A felhasználók a Google hirdetések kikapcsolására szolgáló oldalon tilthatják le a Google cookiek használatát.

A SalesAutopilot egyes esetekben cookie-t helyez el a Felhasználó böngészőjében, amelyet bizonyos funkciók működéséhez használ fel.cookie-k mindegyike úgynevezett 1st party cookie, tehát a használt domainhez rendelve kerülnek létrehozásra. A legtöbb böngészőben lehetséges a cookie-kal kapcsolatos beállítások elvégzése. A cookie kezeléséről, beleértve a tárolt cookie-k megtekintésének, kezelésének és törlésének módját itt talál részletesebb információt: www.allaboutcookies.org.

A http://www.networkadvertising.org/choices/ linken lehetőség van egyéb külső szolgáltatók cookiejainak a letiltására is.

A cookie-k ellenőrzése, irányítása:

A legtöbb böngésző lehetővé teszi, hogy a Felhasználók kontrollálják a beállításokon keresztül a cookie alkalmazását. Mindazonáltal, ha a Felhasználó korlátozza a weboldalt a cookie használatában, az ronthatja a Felhasználói élményt, mivel az nem kerül többé a Felhasználóra személyre szabásra. A Felhasználó ezen kívül leállíthatja a személyre szabott beállítások mentését is, mint például a bejelentkezési információkét.

Ha a Felhasználó nem kívánja, hogy a Szolgáltató cookie-kat alkalmazzon, amikor meglátogatja a weboldalt, a Felhasználó a beállítások menüpontban megszüntetheti egyes cookiek alkalmazását. Annak érdekében, hogy a Szolgáltató tudomást szerezzen arról, hogy a Felhasználó letiltotta egyes cookiek használatát, a Szolgáltató letiltási cookiet helyez el a Felhasználó eszközén, így a Szolgáltató tudni fogja, hogy nem helyezhet el cookiekat akkor, amikor a Felhasználó következő alkalommal meglátogatja a weboldalt. Ha a Felhasználó nem kíván cookiekat kapni, a Felhasználó megváltoztathatja a böngésző beállításait a számítógépén. Ha a Felhasználó a böngésző beállítások megváltoztatása nélkül használja a weboldalt, a Szolgáltató úgy tekinti, hogy a Felhasználó a weboldalon bármilyen cookie küldéséhez hozzájárul. A weboldal cookiek nélkül nem működik megfelelően. A cookiekról való több információ szerzéséhez, beleértve a cookiek fajtáját, kezelését és törlését, látogassa meg a wikipedi.org oldalt, vagy a www.allaboutcookies.org, vagy www.aboutcookies.org honlapokat.

Budapest, 2020. szeptember 1.